Väike-Maarja alustab Tamsaluga ühinemisläbirääkimisi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu valla vapp.
Tamsalu valla vapp. Foto: Internet

Tamsalu vallavolikogu tegi detsembris Väike-Maarja, Rakke, Laekvere, Tapa, Ambla, Koeru ja Järva-Jaani vallale ettepaneku alustada ühinemisläbirääkimisi. Väike-Maarja vallavolikogu otsustas äsjasel istungil Tamsalu valla ettepaneku vastu võtta.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ütles, et Tamsalu vallaga on tehtud aastaid koostööd. Tema sõnul on esialgu tegemist siiski vaid läbirääkimiste alustamisega ja edasine sõltub paljudest teguritest. “Me ei tea praegu, kes läbirääkimiste laua taha lõpuks tulevad ning milline saaks olema koostööleping,” kõneles ta.

Sel nädalal arutasid Tamsalu valla ettepanekut ka Laekvere, Rakke ja Tapa vallavolikogu ning kõik nimetatud lükkasid otsustamise edasi järgmisele istungile. Laekvere vallavolikogu esimees Eerik Lumiste rääkis, et tehti protokolliline otsus, mille kohaselt vallavalitsus valmistab ette eelnõu ettepanekuga nõustumise kohta.

Samas laekus Laekvere vallavolikogule mõni päev tagasi ettepanek ühinemisläbirääkimiste alustamiseks ka Avinurme vallalt. Kuna inimesed liiguvad kõige enam Rakvere suunas, kaalutakse ise ettepaneku tegemist Vinni vallale. “Kui haldusreformi puudutav seadus vastu võetakse, peame tahes-tahtmata ühinema. Peame välja selgitama, milline on parim variant,” ütles Lumiste.

Tapa vallavolikogu tegi vallavalitsusele ülesandeks valmistada ette nii jaatava kui eitava vastuse eelnõu, et mõlemat varianti põhjalikumalt arutada. Rohkem kalduti viimatisel istungil selle poole, et ühinemisläbirääkimiste protsessi kaasatud olla oleks siiski mõistlik: see ei kohusta millekski, kuid annaks võimaluse eri aspektid põhjalikult läbi kaaluda.

Järvamaal asuvad Ambla, Järva-Jaani ja Koeru vald Tamsalu vallale veel vastanud pole.

Laekvere, Rakke ja Väike-Maarja vallale oli ettepaneku ühinemiskõneluste alustamiseks teinud ka Torma vald. Selle lükkasid aga kõik kolm tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles