Kohus mõistis vanamemme röövinud kahele mehele 15 aasta pikkuse vanglakaristuse

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Kudrjašov (vasakul) 
ja Jarmo Kuivkaev Rakvere kohtumajas.
Sergei Kudrjašov (vasakul) ja Jarmo Kuivkaev Rakvere kohtumajas. Foto: Toomas Herm

Täna mõistis Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kohtunik Anu Ammer röövis süüdi Sergei Kudrjašovi ja Jarmo Kuivkaevu ning määras neile maksimumkaristuse 15 aastat vabaduse kaotust.

Kohtu alla läksid mõlemad mehed süüdistatuna eaka naise mõrvas, kuid kohtus andsid nad vastakaid ütlusi ja vanemprokurör Sirje Merilo oli sunnitud süüdistuse ümber kvalifitseerima rööviks, kui see on toime pandud grupi poolt, sissetungimisega, kasutatud on relva või relvana kasutatavat eset ja kaasa toonud raske tervisekahjustuse. Riiklik süüdistaja nõudiski kohtult meestele 15 aasta pikkust vanglakaristust.

Kohtunik Anu Ammer ütles, et süü on igati tõendatud ja kohus ei leidnud ühtegi põhjust keelduda prokuröri nõutud karistuse määramisest.

Lisaks peab Kuivkaev tasuma erinevad kohtu- ja menetluskulud suurusjärgus 7500 eurot. Kudrjašov peab tasuma suurusjärgus 8900 eurot.

Kuivkaev ütles kohtus, et saab otsusest aru. Kudrjašov aga väitis, et ei saa. Tema sõnul on karistus arusaamatu, sest ta pole karistatavat tegu toime pannud. Kudrjašovi kaitsja taotles eelmisel istungil oma kaitsealusele esitatud röövisüüdistuse ümber kvalifitseerimist süüdistuseks varguses.

Maakohtu otsust on võimalik edasi kaevata Tartu ringkonnakohtule 15 päeva jooksul.

2014. aasta 19. detsembril murdsid 25aastane Sergei Kudrjašov ja 31aastase Jarmo Kuivkaev sisse Rakveres Uue tänava eramusse, kus elas 93aastane naine. Lisaks paljudele kehavigastustele oli ohvrit löödud ka noaga. Mehed võtsid lahkudes kaasa erinevaid esemeid koguväärtusega 2030 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles