Mikk Seger sai enne tähtaega vangist välja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus vabastas 29. jaanuari määrusega Mikk Segeri (30) ligi kümme kuud enne karistusaja lõppu seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse kandmiselt, et võimaldada talle parem taasühiskonnastumine, tehes samal ajal tema üle ranget järelevalvet.

Kohus määras Segerile katseaja 23. novembrini, mil lõppeks talle mõistetud karistuse kandmine. Kohus leidis, et kuigi Segeri toimepandud kuriteo asjaolud on äärmiselt rasked, on seni ära kantud rohkem kui kuue aasta pikkune vangistus avaldanud talle mõju ja motiveerinud teda edaspidi kuritegelikust käitumisest hoiduma.

Seger kannab pikaajalist vangistust oma esimese kriminaalkaristusena. Vanglas olles on ta läbinud sotsiaalprogrammi, omandanud erialad ja töötanud ning praegu osaleb ta taasühiskonnastavatel vestlustel. Vabanemisel on Segeril olemas kindel elukoht ja lähedaste igakülgne toetus, samuti kindel töökoht. Segeri ennetähtaegset vabastamist toetasid nii vangla kui ka prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles