Memme jõhkrad röövlid said maksimumkaristuse

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Kudrjašov (vasakul) ja Jarmo Kuivkaev.
Sergei Kudrjašov (vasakul) ja Jarmo Kuivkaev. Foto: Toomas Herm

Eile mõistis kohtunik röövis süüdi Sergei Kudrjašovi ja Jarmo Kuivkaevu ning määras neile maksimum­karistuse – 15 aastat vangistust.

Kohtu alla läksid mõlemad mehed süüdistatuna eaka naise mõrvas, kuid läinud aasta lõpus peetud kohtuprotsessil andsid mehed vastuolulisi ütlusi, süüdistades teineteist vägivalla kasutamises.

Vanemprokurör Sirje Merilo ütles jätkuistungil, et kohtueelsel uurimisel kogutud tõendid andsid alust mõrvasüüdistuseks, kuid kohtus kogutud tõendid ehk vastuolulised ütlused ei anna võimalust kahte kohtualust süüdi mõista ei mõrvas ega tapmises, vaid röövis. Vanemprokuröri hinnangul olid kohtualuste varasemal istungil antud vastuolulised ütlused taotluslikud. Samas ei ole kahtlust, et Kuivkaev ja Kudrjašov käisid memme juures ja ta leiti järgmise päeva hommikul surnuna. Ohvri vigastuste loetelu on riikliku süüdistaja sõnul muljetavaldavalt pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles