Kaljuvee: Ojuland ei tea, mida tema partei teeb?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee
Lembit Kaljuvee Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu liige Lembit Kaljuvee tuletab Kristiina Ojulandile ja reformierakonnale meelde, et just nende juhtimise all on vähendatud omavalitsuste iseseisva toimetuleku võimalusi ja takistatud regionaalarengut.


Eilses “KesKus” saates Kuku Raadios ründas reformierakonna eurosaadik Kristiina Ojuland teravalt keskerakonna tegevust Ida-Virumaal, väites, et tegemist on maakonna arengut pärssiva juhtimisega.

“Paistab, et Ojuland on Brüsselis Eesti elust täiesti võõrdunud,” ütles Kaljuvee, “just tema enda partei ja IRLi koalitsiooni poolt aetav poliitika on viinud kogu Eesti, rääkimata Ida-Virumaast, maaelu hääbumiseni ning regionaalarengu täielikku ummikseisu.”

Kaljuvee sõnul on just äärmuslikult parempoolsete parteide riigijuhtimine viinud Ida-Virumaa ning tegelikkuses kõik Eesti maakonnad raskesse seisu ning kohalike omavalitsuste süüdistamine on äärmiselt alatu ja silmakirjalik tegu.

“Millal taastatakse kohalike omavalitsuste tulubaas? Raha ära võtta ja ülesandeid juurde anda osatakse, aga omavalitsuste toetamisest ja tugevdamisest pole oravapartei poliitika juures juttugi,” nentis Kaljuvee.

“Kui rääkida täpsemalt meie maakonnast, Ida-Virumaast, siis ka siin torkavad tervavalt silma valitsuse vead. Kõige lihtsam näide energeetikast, kus osatakse palju rääkida, aga reaalselt midagi ei teha - kus on elektrijaama uued energiablokid? Sama lugu on Nordstreami gaasijuhtmega, teised riigid nägid selle kasutegurit, aga meie valitsus ajas vägisi raha Eestist ja ka Ida-Virumaalt minema. Veel kannatab sellise poliitika tõttu Sillamäe sadam, mis on jäänud ilma nii transiidist kui investeeringutest.”

“Ojulandi pole õigust tulla näpuga teiste peale näitama samal ajal, kui tema enda partei tegutseb järjekindlalt suunas, mis kahjustab regionaalarengut ja maaelu,” jätkas Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles