Tapal avati Tartu rahu aastapäeval Kaitseliidule pühendatud näitus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahu 96. aastapäeva tähistamine Tapal.
Tartu rahu 96. aastapäeva tähistamine Tapal. Foto: Hannes Reinomägi

Tapa linnaraamatukogus avati Tartu rahulepingu aastapäeva tähistamise tseremoonia raames kaheosaline ülevaatenäitus „Eesti eest!“, kus raamatunäitus tutvustab Kaitseliidu ajalugu ja tänapäeva ning fotonäitus kajastab Tapa kaitseliitlaste, naiskodukaitse jaoskonna ja noorte kotkaste rühma liikmete viimase aja tegemisi.

Näitused koostas Kaitseliidu Viru Maleva teavituspealik Hannes Reinomägi.Tutvuda saab ka Kaitseliidu muuseumi poolt koostatud näitusega „Ernst-Johannes Põdder – 130 aastat sünnist“.

Näituse avamisele eelnesid Tartu Rahu 96. aastapäevale pühendatud mälestusteenistused Tapa linna vanal ja uuel kalmistul. Asetati lilled Vabadussõjas langenud leitnant Hans Koiva ja nelja tundmatu sõduri hauale ning Imastu invaliidide kodu hauamonumendi jalamile.

Palvused pidas 1. Jalaväebrigaadi kaplan kapten Arvo Orav. Vaatamata vihmale ja külmale tuulele oli kalmistutele kogunenud üle 20 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles