Viru Keemia Grupp teatas töötukassale 138 inimese koondamisest

Andres Pulver
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupi Kiviter-tehnoloogial tehas.
Viru Keemia Grupi Kiviter-tehnoloogial tehas. Foto: Sander Ilvest

Täna  esitas Viru Keemia Grupp töötukassale esimese teate 138 töötaja töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest  VKG Kaevandused OÜ-s.

Kõige enam on plaanis koondada  allmaa koristustöölisi (30)  ja allmaa elektrilukkseppi (20).Töölepingute ülesütlemise aeg jääb vahemikku selle aasta märtsist aprillini.

19. jaanuaril andis Viru Keemia Grupp töötukassale teada 370 inimese koondamisest, koos tänase teatega on ettevõttel plaanis kollektiivse koondamise käigus lõpetada  töölepingud 508 töötajaga.

Töötukassale esitatud  teate näol on tegemist esmase teavitamisega, millele järgneb vähemalt 15-päevane konsulteerimise ja lahenduste otsimise periood, mil  täpsustatakse töölepingute  ülesütlemise vajadus  ja ulatus  ning planeeritavad tegevused koondamise tagajärgede leevendamiseks. Pärast seda esitab tööandja töötukassale täpsustatud andmed ( mis võivad erineda esmastest andmetest)  kollektiivse koondamise kohta ja annab teada, kuidas on läinud konsulteerimine ja lahenduste otsimine.  Ülesütlemisavaldused tohib tööandja töötajatele kätte anda alles pärast töötukassa teistkordset teavitamist. Töötajate töölepingud ei saa lõppeda varem, kui 30 kalendripäeva möödumisel sellest, mil tööandja töötukassat kollektiivsest koondamisest teist korda teavitas.

Töötukassa jätkab Viru Keemia Grupist koondatavate töötajate nõustamist ning neile sobivate tööpakkumiste otsimist. Eile VKG-s  toimunud töömessil osalesid  Rae Kivitehas OÜ, Maxima Eesti OÜ, Eastman Specialties OÜ, AS Repo Vabrikud, Molycorp Silmet As, AS FARMI Piimatööstus, Tänavapuhastuse AS, JELD-WEN EESTI AS, WIENERBERGER AS, AS HKScan Estonia, FLEXA EESTI AKTSIASELTS, Kohila Vineer OÜ, Hansa Mechanics Tartu AS, Viru Õlu AS, Stark OÜ, AKTSIASELTS NORWES METALL. Oma valmisolekut koondatavatele tööd pakkuda on lisaks avaldanud veel kümmekond  ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles