Kurikuulsal röövlibande juhil juba kaks kriminaalmenetlust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanurite röövi korraldamises süüdistatav Helyse Karu lubas kohtusaalis kaassüüdlased ära tappa. Pilt on kaader enne varasemat kohtuistungit tehtud videost.
Vanurite röövi korraldamises süüdistatav Helyse Karu lubas kohtusaalis kaassüüdlased ära tappa. Pilt on kaader enne varasemat kohtuistungit tehtud videost. Foto: Kaader videost

Kahe vanainimese röövimise korraldamises süüdistatav ja kohtu alla antud Helyse Karu vastu on Virumaa Teataja andmetel alustatud vähemalt kaks kriminaalmenetlust.

Üks menetlus Ida-Virumaal, kus ta on kuriteos kahtlustatav. Üks Lõuna-Eestis, kus kannatanuteks on eakad inimesed.

Toimetus tuvastas, et Karu käis jaanuaris Ilumäel, kus tõmbas katki eaka naise ukse turvaketi. Naine oli seal sage ja kardetud külaline. Kannatanu politseile avaldust ei teinud.

Protsess vabaduses viibiva Karu üle jätkub kohtuvaidlustega 18. veebruaril.

Prokuratuur on varem selgitanud, et kui Karu hakati vanurite rööviga seonduvalt kahtlustama, polnud piisavalt tõendeid, et taotleda kohtult tema vahi alla võtmist. Kohtus eitas Karu igasugust seost vanuri röövis Väike-Maarja vallas ja Mõdrikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles