PRIA maksis Lääne-Virumaal otsetoetusteks 12 miljonit

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud aasta kevadel said põllumehed ja loomapidajad taotleda kaheksat liiki uusi otsetoetusi ning nüüd on PRIA-l ka otsused ja väljamaksed tehtud: kokku määrati 2015. aastal toetusteks ligi 12,2 miljonit eurot. Eestis jagas PRIA kokku 110,8 miljonit eurot.

Tingimused toetuste saamiseks olid varasemaga võrreldes muutunud ning mitu toetuseliiki PRIA andmetel päris uued. Suurim sihtgrupp on  14 836 ühtse pindalatoetuse  (ÜPT) saajat, kellele määrati ligi 72,6 mln eurot 929 136 hektari hooldamiseks.  Lääne-Virumaal määrati 1025 taotlejale pindalatoetusteks kokku 8,2 miljonit eurot. „Paljud ÜPT saajad avastasid alles makse laekumise aegu, et tänavu oli ÜPT ühikumäär varasemast madalam, aga lisaks ÜPTle maksti sama maa kohta ka kliimat ja keskkonda säästvate põllumajandustavade ehk nn rohestamise toetust,“  selgitas otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell suurimat muudatust:“Võrreldes 2014. aastaga on 2015. aastal ÜPT pind praktiliselt samaks jäänud. Toetusesaajaid on küll paarisaja võrra vähem, aga seda põhjustab väiketootjatele mõeldud uue toetuse rakendumine: seda ei maksta samaaegselt ÜPTga.“

Väikepõllumajandustootja toetuse said Lääne-Virumaal kõik 91 taotlejat, ühtekokku 58567 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles