Vastlapäev on ikka kukli- ja supipüha

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtkem eeskuju ja laskem vastlaliugu nagu see Rakvere vanalinna kooli juntsu – vana hea pesukauss ajab asja ära ka ilma suure lumeta.
Võtkem eeskuju ja laskem vastlaliugu nagu see Rakvere vanalinna kooli juntsu – vana hea pesukauss ajab asja ära ka ilma suure lumeta. Foto: Marianne Loorents

Ehkki vastlapäevaks ilmselt lumerõõmu ei tule, kinnitatakse laste- ja noorteasutustes, et väikestviisi liupüha tähistatakse. Muidugi mõista vastlakuklite, laste lemmikutega, ja natukene väiksema lemmiku – hernesupiga.

Maakonna suurimast koolist Rakvere reaalgümnaasiumist öeldi, et ühist tralli neil plaanis pole, kuid klassides ja koos lastevanematega korraldatakse vastlaüritus igal aastal.

Rohuaia lasteaiast teatati, et plaanid – need olid uhked. “Kuid ilmaolude tõttu piirdume supi ja kuklite söömisega. Lisaks räägitakse rühmades lastele vastlakommetest,” ütles juhataja Ene Nool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles