2015. aasta politsei pilgu läbi

Kristi Fuchs
, Ida prefektuur, Rakvere politseijaoskond, piirkonnavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Fuchs.
Kristi Fuchs. Foto: Erakogu

Suur osa elanikkonnast on seisukohal, et turvalisuse eest hoolitsemine on politsei ja kutseliste päästjate kohustus. Valdavalt küll, aga turvatunde loomisel on suur osa ka igal kodanikul. Varasematel aastatel oli politsei põhiülesanne juba toimunud süütegude ning nende tagajärgedega tegelemine. Nüüd on süütegude ennetamine oluline tegevussuund, et sel moel tagajärgedega tegelemist vähendada. Vastavalt ennetuse põhimõttele tuleks elada nii, et pahalastel oleks võimalikult keeruline ja ebamugav tegutseda. Kõik algab  majapidamise korralikust valgustusest, naabritega suhtlemisest ning kindlasti ka seadusevastastele sündmustele reageerimisest. Tähelepanu pööramise all ei peeta silmas elu ohtu seadvat füüsilist sekkumist, vaid politsei teavitamist.

2015. aastal registreeriti Lääne-Virumaal kokku 1344 kuritegu, mida on 1% võrra vähem kui 2014. aastal (registreeriti 1352 kuritegu). Kuigi varavastaste kuritegude arv on 2014. aastaga võrreldes langenud 705 juhtumilt 646 juhtumile, on vargused siiski enamlevinud kuriteod Lääne-Virumaal.

Varavastaste süütegude rohkus mõjutab aga turvatunnet. Varguste arvu aitaks kindlasti vähendada see, kui inimesed teadvustaks rohkem varakaitse võimalusi. Seepärast tegid Lääne-Virumaa politseinikud 2015. aastal ennetustööd. Nad paigaldasid suvituskohtadesse ja matkaradadele vastavasisulisi plakateid ning panid meeldetuletused Võsu sissesõiduteedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles