Koch tõi turule uue ja kangema ale-tüüpi õlle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kochi õllemeister Enn Kärblane on pruulinud erilise, vasekarva old-ale-tüüpi pikalt laagerdatud õlle Nipperkin, millest aimub samal ajal nii kangust kui mahedust. Magusalt mahedal õllel on portveinine, kergelt vürtsine küpsete puuviljade aroom, mille buketis on tunda suitsuploomi, kirssi, banaani ja sõstart.

Õlle valmistamisel on kasutatud heledaid odralinnaseid, värvilinnaseid, suhkrut, humalaid ning just selle õlle jaoks valitud ale-pärmi.

Oma nime on tavapärasest mõne kraadi võrra kangem õlu Nipperkin saanud vanalt Inglismaalt, kus see tähendas mahuühikut, mida kasutati kangemate õllede serveerimisel või villimisel. Nimi oli nii laialt kasutusel, et nipperkin sai rahvakeeles lühenduse nip ja seda kasutasid oma teostes nii Thomas Hardy, Sir Walter Scott kui teisedki selle riigi kirjanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles