Päästeamet tugevdab kontrolli kodude tuleohutuse üle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Ove Maidla / Postimees

Päästeameti tuleohutusjärelevalve inspektorid alustavad tuleval nädalal üle Eesti tugevdatud kontrolli tule­ohutusnõuete täitmise üle kodudes. Suurendatud tähelepanu pööratakse just suitsuandurite olemasolule ja töökorras olekule ning küttekollete korrasolekule ja hooldusele.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul peab kahjuks tõdema, et kuigi 2016. aasta algusest on möödas vaid kuu ja natuke peale, on meil juba kaksteist tulekahjus hukkunut, kellest ainult kahel oli töökorras suitsuandur.

Päästeameti soov on, et tuleõnnetusi ei juhtuks, ja nende ennetamine on väga lihtne. Eriti traagilised on kodude põlengud, mille tõttu jäävad peavarjuta pered ja kannatavad tihti ka naabrid. Võrreldes eelmise aastaga on eluhoonete tulekahjude arv tänavu kahekordistunud. Peamised põhjused on inimeste hooletus ning korrast ära ja hooldamata küttesüsteemid.

Tuleohutuskontrolli tegevad tuleohutusjärelevalve inspektorid liiguvad ringi päästeameti eraldusmärke kandvate punast värvi sõidukitega ja kannavad päästeameti tunnustega riietust ning esitavad kindlasti esmalt ametitõendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles