Tänavakunstniku lõuend on sein

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakunstniku lõuend on sein.
Tänavakunstniku lõuend on sein. Foto: 10 X erakogu, Agnes Aus, montaaž Toomas Erapart

Kunst kuulub rahvale.

Seda motot kinnitavad maailmakuulus tänavakunstikorüfee Banksy, Eesti tuntuim grafitikunstnik Edward von Lõngus, aga ka meie oma seinamaalimeistrid Kadrinast, kelle tööd avalikule ruumile elu annavad.

Kuigi mõnikord kumab maalingutest läbi teatavat sotsiaalset kriitikat, on neli Kadrina noort saanud just tänavakunsti eest Kadrina valla kultuuri- ja haridusvaldkonna aasta tegijate tiitli.

RUU, Insein, Fophkin ja PRTKR elavad argipäeval täiesti erinevat elu. Kui tänavakunstnike tiimi ainus naisliige RUU on tavaelus nahadisainer Stella Soomlaisi assistent, siis Fophkin tegeleb noorsootööga. Insein õpib Rakvere ametikoolis automaalriks, PRTKR teeb aga hoopiski kontoritööd. Need neli noort, keda pealtnäha ei ühenda palju – ainult armastus tänavakunsti vastu ja soov kodukandi koledad seinad ilusaks muuta –, on ka oma stiililt täiesti isesugused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles