Kammerkoor, kes toob lavale muusikali

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi tähistas Lehtse Kammerkoor kolmekümnendat sünnipäeva. Siis toodi rahvani operett “Haljal aasal”.
Viis aastat tagasi tähistas Lehtse Kammerkoor kolmekümnendat sünnipäeva. Siis toodi rahvani operett “Haljal aasal”. Foto: Erakogu, Internet, montaaž

Tänavu tähistab Lehtse Kammerkoor 35. sünnipäeva. Kooril on tavaks tähistada ümmargusi sünnipäevi mõne lavastuse lavale toomisega.

Seekord saavad huvilised kaasa elada Stephen Schwartzi muusikalile “Pagariproua”, mille esietenduse aeg on juba paigas: see toimub 2. aprillil Lehtse kultuurimajas. Lehtse Kammerkoori kuulub liikmeid paljudest paikadest, lisaks Lehtsele ka Tapalt, Jänedalt, Aegviidust, Aravetelt, Käravetelt, Paidest ja Tallinnast. Kolmapäevaõhtuti saavad nad kokku nii-öelda koori kodus ehk Lehtse kultuurimajas, et proove teha. Koor või õigemini seltskond, kes selle moodustab, on väljakutseteks valmis – lauldakse nii klassikalisi koorilaule kui viljeletakse jazz- ja popmuusikat. Koori saadab kapell Veereke.

Praegu on muidugi eelkõige pühendutud muusikali õppimisele. Lavastaja Leelo Jürimaa rääkis, et kolmapäevaõhtud venivad pikaks ja proovid kestavad isegi kella kümneni. Lisaks saadakse kokku nädalavahetustel, siis harjutatakse kogu päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles