Päikeseline uneleja ja loominguline osavnäpp

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsisem käsitööhuvi tekkis Signe Tormal alles pärast seda, kui käsitööõpetaja ta põhikoolis suvetööle jättis ning neiu oli sunnitud päikselisi päevi põlle ja tanu õmblemisega mööda saatma. Õmblusmasinaga pole Signe küll parimaks sõbraks saanud, kuid kõiksugu muu meisterdamine tuleb tal väga hästi välja.
Tõsisem käsitööhuvi tekkis Signe Tormal alles pärast seda, kui käsitööõpetaja ta põhikoolis suvetööle jättis ning neiu oli sunnitud päikselisi päevi põlle ja tanu õmblemisega mööda saatma. Õmblusmasinaga pole Signe küll parimaks sõbraks saanud, kuid kõiksugu muu meisterdamine tuleb tal väga hästi välja. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Pihlaka kohviku kliendid on kindlasti tähele pannud, et eredamalt kui suvine päike, särab neile vastu teenindaja Signe Torma. Aga seda, et tegemist loovusest pakatava kunstnikuhingega, päris igaüks veel ei tea.

Kodustel õhtutel tõmbab Signe Torma end diivanile kerra, paneb lauale kohevad vildipusad, plekkkarbitäie nööpe, niidid, nõelad ja hakkab kunsti looma.

Tema osavate sõrmede abil valmivad vildist karumõmmid ja jänkud. Tellimustööna on ta teinud ka muid loomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles