Kaemus: “Escobar. Kaotatud paradiis”

Helen Laansoo-Hämarik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Escobar. Kaotatud paradiis”
“Escobar. Kaotatud paradiis” Foto: Internet

Režissöör Andrea Di Stefano, Prantsuse-Hispaania-Belgia, 2014

Pablo Emilio Escobar Gaviria (1. XII 1949 – 2. XII 1993) oli Colombia kurikuulus narkoparun. Teda kutsuti kokaiinikuningaks ja omal ajal oli ta maailma rikkaim kriminaal, ka üks kümnest maailma rikkaimast mehest. Neid teadmisi filmist küll ei saa, sest “Kaotatud paradiis” ei ole lugu Pablo Escobari elust, narkoparun on vaid saatuslik kõrvaltegelane.

Lugu saab alguse Kanada noormehe Nicki saabumisega Colombiasse. Seal armub ta kaunisse Mariasse, kes hiljem osutub Escobari lähedaseks sugulaseks. Nickil pole alguses aimugi, kes Escobar on, aga kui poiss ühel peol Marialt küsib, kuidas mees vaeses Colombias nii rikkaks on saanud, vaatab tütarlaps talle suurte silmadega otsa ja ütleb süütu häälega: “Kokaiini abil muidugi.”

Noormees abiellub Mariaga, aga saab üsna varsti aru, et see elu pole tema jaoks. Ta hakkab mõistma, kui suur on Escobari mõjuvõim. Samal ajal on Escobari kannule jõudnud seadusesilm ja too on sunnitud peitu minema. Tundes, et ring tema ümber hakkab koomale tõmbuma, laseb Escobar oma ustavaimatel meestel lähikonda “harvendada”. Nende õnnetute hulka satub ka Nick: ta teab liiga palju ja vanglas poleks Escobaril temast nagunii kasu. Nii leiabki Nick, noor lootusrikas Kanada surfar, oma lõpu paigas, mis peaks kaitset pakkuma kogu maailma kurjuse eest – kirikus, kõrvus kajamas armastatud Maria karjed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles