Rakvere saab kena seltsimaja

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiti-klubist saab varsti Rakvere seltsimaja, kui linnavolikogu nii otsustab.

Arhitekti eskiisi hindasid linna kultuuri- ja seltsitegelased mõnusaks ja igati sobivaks. Esialgse kava järgi muutub vana klubi küll veidi teistsuguseks, kuid säilivad endine puumaja ja miljöö. Lühidalt öeldes asub saali osa keskel ja selle ümber on uus ehitus. Arhitekt Raul Vaiksoo ütles eelnevas telefonivestluses, et püüdis uut ja vana nii kokku sobitada, et just vana esile tuleks. “See pole mingi sara või putka, vaid traditsioonidega ehitis,” arvas ta tulevase seltsimaja kohta, hinnates juba põhimõtteliselt vana renoveeritud maja väärtuslikumaks kui uut hoonet.

Kokkuvõttes tuleb seltsimajale kolm korrust, lisaks üks vahekorrus. Arhitekt on püüdnud jaotada ruume nii, et õhku ja mahtu võimalikult juurde tuleks. Laada tänava poolsesse otsa tuleb hoonele kaks sissekäiku: üks peasissekäik, teine mõeldud esinejaile. Seltsimaja ehitusmaksumuseks on arvestatud 15 miljonit krooni. Kas ja millal täpselt seltsimaja ehitama hakatakse, sõltub Rakvere linnavolikogu otsusest. Pärast positiivset otsust saab tellida arhitektilt täisprojekti, täpsustada ruumide paigutust ja seejärel välja kuulutada riigihange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles