Politseimuuseumis otsitakse verejälgi

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes meist ei oleks teleri vahendusel kaasa elanud CSI kriminalistide huvitavale tööle ja keerukate mõrvajuhtumite lahendamisele? Järgmise nädala teisipäeval avaneb kõigil huvilistel võimalus, näha ja kuulda, kuidas kriminalistiamet tegelikkuses välja näeb.

Eesti Politseimuuseumi ürituste sarja Politseiakadeemia külaliseks on 16. veebruaril kell 18.00 Ida prefektuuri komissar Tatjana Zainullin, kes räägib oma töös ette  tulnud põnevatest sündmuskohtadest ning tema juhendamisel saavad kõik osalejad ka praktikas otsida ja võtta  erinevaid jälgi. Tatjana Zainullin on õppinud Sisekaitseakadeemias ning töötanud 20 aastat kriminalistina.

„Seekordses akadeemias võtame siis praktiliselt kõikvõimalikke jälgi - DNA, sõrme-, jalatsi- ja verejälgi, aga ka kiudude ning murdmise jälgi.

Seda kõike päriselt ning meie omas  muuseumimajas. See saab olema hariv loeng ka meie muuseumi giididele,“ rääkis Eesti Politseimuuseumi juht Andrus Eesmaa.

Käesoleval hooajal on Politseiakadeemia oma vormilt loeng-töötuba, kus alguses räägitakse teooriast ning ürituse teises pooles on kuulajatel võimalus ise praktilistes katsetes kaasa lüüa.

„Akadeemia sarjaga toome kuulajate ette erinevad spetsialistid, kes paotavad saladusekatet kriminaalide, pättide ja roimarite maailmalt,“ selgitas Andrus Eesmaa.

Politseiakadeemia sarja  hooaeg  algas 2015 oktoobris ja lõpeb 2016 novembris. Üritus on külastajatele tasuta ning see salvestatakse muuseumi tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles