Juhtkiri: Loe ja värvi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane kultuurikülg annab teada, et laenutatud raamatute seas on jätkuvalt populaarseimad elulooraamatud, kuid üle 60% kõikidest möödunud aastal laenutatud teostest kuulusid lastekirjanduse valdkonda. Lasteraamatuid ostetakse ka raamatupoodidest kõige enam.

See on hea üllatus ja kõneleb ehk sellest, et laste lugemisarmastus pole nutiajastul veel kuhugi kadunud. Lasteraamatute võidukäik raamatukogudes on veelgi rõõmustavam näitaja, sest kui poes teeb ostu peamiselt ema või isa, siis raamatukogus laenutab enamasti laps ise.

Ja kuigi lastevanematel on mugav juba paariaastane järeltulija panna mõne ekraani ette liikuvaid ja häälitsevaid pilte vaatama, ütlevad kasvatusteadlased ja meediauurijad, et nii lapse aju kui empaatia arengu seisukohalt oleks parem alla kaheaastasele inimesele ülikiiresti muutuvate piltide süsteemi mitte näidata, vaid lugeda talle ette raamatuid ning uurida neid koos temaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles