Telekanal näitab lõhestunud Eestit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne. Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna külastab Vao varjupaigataotlejate keskust ja nimetab pagulaskvooti vastuvõetamatuks.
Pilt on illustratiivne. Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna külastab Vao varjupaigataotlejate keskust ja nimetab pagulaskvooti vastuvõetamatuks. Foto: Marianne Loorents

Jaanuaris Rakveres käinud ARTE võttegrupi film näitab pagulasküsimuses lõhestunud Eestit, kus skaala ühel poolel asub EKRE ning teisel põgenikke toetavad vabatahtlikud. ARTE ajakirjanike maalitud pildil Eestist on “ametnikud šokis” ning nende kiiruga vastuvõetud eelnõud tegelevad ainult lühiajaliste sammude ja probleemidega.

Videos saavad sõna Rakvere vabatahtlikud, kelle meelest on eestlaste hirm tingitud pikast võõrvõimust ning keda ajendab eelkõige kaastunne; samuti Martin Helme, kelle sõnul on tulevik hullem kui nõukogude aeg, kui sisserännet radikaalselt ei peatata.

Kiire tänavaküsitlus noorepoolsete eestlaste seas tõstatas aktuaalse küsimuse: kus on pagulasmasside hulgas need, kes kõige rohkem abi vajaksid – naised ja lapsed? Selgus ka, et sõjapõgenikke ollakse küll põhimõtteliselt valmis vastu võtma, aga peljatakse, et nende hulgas on liiga suur hulk lihtsalt hea elu otsijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles