Noor. Töötu. Lääne-Virumaal

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uks nina ees kinni lüüakse, võib sisse ronida aknast. Nutikas noor saab ikka hakkama, iseäranis siis, kui ta ei karda originaalseid lahendusi otsida.
Kui uks nina ees kinni lüüakse, võib sisse ronida aknast. Nutikas noor saab ikka hakkama, iseäranis siis, kui ta ei karda originaalseid lahendusi otsida. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eestis on ligi 30 000 noort, kes ei õpi ega tööta. Tõenäoliselt on paljud neist maailma avastama läinud ega ole viitsinud end ametkonnas korrektselt vormistada.

Kuid isegi siis jääb üle hirmuäratav hulk noori inimesi, kes pole erialast rakendust leidnud. Töötukassa Rakvere büroo teatel oli aasta lõpus Lääne-Virumaal kõigest 161 registreeritud töötut noort: 89 meest ja 72 naist vanuses 16–24 ning umbes pooltel neist puudub erialane haridus. Kuna aga statistikast langetakse eri põhjustel välja, siis võib arvata, et see arv on veel suurem.

Fakt on, et maakonnas napib kvalifitseeritud töökohti. Fakt on aga seegi, et mingisuguse töökoha saab praeguses turuolukorras igaüks, kes vähegi pingutab. Ka Lääne-Virumaa Töötukassa osakonnajuht Kai Puhasmets kinnitas: “Olukorras, kus meil on tööjõupuudus, ootavad tööandjad, et tulevasel töötajal oleks sära silmis ning tahtmist tööandja pakutavat tööd teha. Noortel võiks olla rohkem initsiatiivi ja julgust alustada ka mõnelt madalamalt ametikohalt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles