Vanamemme tapjad kaebavad kohtuotsuse edasi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Kudrjašov (vasakul) ja Jarmo Kuivkaev.
Sergei Kudrjašov (vasakul) ja Jarmo Kuivkaev. Foto: Toomas Herm

Vanamemme röövis kohtus süüdi mõistetud ja viieteistkümneks aastaks trellide taha saadetud Sergei Kudrjašov ja Jarmo Kuivkaev kaebavad kohtuotsuse edasi.

Vanemprokurör Sirje Merilo ütles varasemal istungil, et kohtueelsel uurimisel kogutud tõendid andsid alust mõrvasüüdistuseks, kuid kohtus kogutud tõendid ehk vastuolulised ütlused ei anna võimalust kahte kohtualust süüdi mõista ei mõrvas ega tapmises, vaid röövis.

Vanemprokuröri hinnangul olid kohtualuste varasemal istungil antud vastuolulised ütlused taotluslikud. Samas ei ole kahtlust, et Kuivkaev ja Kudrjašov käisid memme juures ja ta leiti järgmise päeva hommikul surnuna. Ohvri vigastuste loetelu on riikliku süüdistaja sõnul muljetavaldavalt pikk. Vanemprokurör nõudis kohtult mõlema mehe karistamist röövi eest maksimumkaristusega ehk 15 aastat vabaduse kaotust. Kohus selle ka eelmise nädala esmaspäeval rahuldas.

Vähe sellest, et vanemprokurör oli sunnitud mõrvasüüdistuse ümber kvalifitseerima süüdistuseks röövis. Kudrjašovi kaitsja taotles kohtult oma kaitsealusele esitatud röövisüüdistuse ümber kvalifitseerimist süüdistuseks varguses.

Kuuivkaevule aga oli see juba teine kord, kui teda süüdistati tapmises. Esimesel korral mõned aastad tagasi ta samuti pääses ja mõisteti süüdi kehalises väärkohtlemises.

Esialgse süüdistuse järgi murdsid 25aastane Sergei Kudrjašov ja 31aastane Jarmo Kuivkaev 2014. aasta 19. detsembril sisse Rakveres Uue tänava eramusse, kus elas 93aastane naine. Lisaks paljudele kehavigastustele olid ohvril ka noalöökidest tingitud torke- ja lõikehaavad. Mehed võtsid lahkudes kaasa esemeid koguväärtusega 2030 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles