Üheksandikud lõikaksid tunde lühemaks

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiga pikad päevad? Koolilaste peamiseks mureks on pikad ja väsitavad koolipäevad. Nad kurdavad, et 7. ja 8. tunni ajal on juba väga raske kaasa mõelda.
Liiga pikad päevad? Koolilaste peamiseks mureks on pikad ja väsitavad koolipäevad. Nad kurdavad, et 7. ja 8. tunni ajal on juba väga raske kaasa mõelda. Foto: Marianne Loorents

Semestri alguses potsatas Rakvere põhikooli direktori Lea Pilme postkasti ametlik pöördumine üheksandikelt, kel oli nii mõnigi ettepanek õpilaste elu kergendamiseks.

Idee oma murega koolidirektori poole pöörduda saadi ühiskonnaõpetuse tunnis. Õpetaja Kairit Pihlaku abil pandi kokku ligi neli lehekülge pikk ametlik pöördumine, allakirjutanuteks 9. klassi õpilased.

Muu hulgas toovad õpilased välja, et kodused ülesanded võtavad selle vähesegi vaba aja, mis õpilastele peale koolipäeva jääb. Üks õpilane väidab pöördumises, et “kui täiskasvanu lõpetab tööpäeva, siis algab tema isiklik aeg. Mina õpilasena pean peale koolipäeva tegema ettevalmistusi järgmiseks päevaks, mis teeb minu päeva pikemaks kui vanemate tööpäeva”. Samuti leitakse, et “õpetajad nagu ei mõtlekski, et pärast kooli on veel huviringid ja tavaline elu”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles