Vitamiinispikker särava naha heaks

, Apotheka proviisor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise vanasõna kohaselt hoiab üks õun päevas haigused eemal. Ilmselt võiks sama väita ka C-vitamiinirikaste apelsinide kohta.
Inglise vanasõna kohaselt hoiab üks õun päevas haigused eemal. Ilmselt võiks sama väita ka C-vitamiinirikaste apelsinide kohta. Foto: Jaanus Lensment, Arvo Meeks, montaaž

Nahk on meie suurim organ, mida täiskasvanuil on ligi kahe ruutmeetri jagu. See kaitseb meid väliskeskkonna mõjude ja haigusetekitajate eest. Nahk peegeldab suurepäraselt ka organismi üldist tervist. Millised vitamiinid on hädavajalikud, et nahk säraks?

Nii vananemise, päikesekahjustuste kui ka haiguste esimesed märgid ilmnevad just nahal. Ka see, mida sa sööd ja mida ei söö, peegeldub sinu nahalt. Vitamiinide ja mineraalide vaegus võib põhjustada erinevaid nahaprobleeme ja kindlad antioksüdandid võivad aidata vähendada päikesekahjustust ja parandada naha olukorda.

A-vitamiin – hädavajalik vitamiin, säilitamaks elastset nahka. Kuigi A-vitamiini vaegust seostatakse kõige enam nägemisprobleemidega, põhjustab selle vitamiini puudus ka kuiva nahka. A-vitamiini headeks allikateks on munakollane, piimatooted, maks, apelsinid, kollased puuviljad ja köögiviljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles