Ausamba allhoovused

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ausamba juures kohtuvad elu- ja kunstitõde. Skulptuuri ümber keerlevas lavaloos jääb sammas nähtamatuks, postament ootab poseerijaid hoopis teatri fuajees.
Ausamba juures kohtuvad elu- ja kunstitõde. Skulptuuri ümber keerlevas lavaloos jääb sammas nähtamatuks, postament ootab poseerijaid hoopis teatri fuajees. Foto: 4 X Meelis Meilbaum, montaaž

Mida tunneksite, kui hommikul seisaks keset linna- või külaväljakut ausammas teie enda kujuga? Uhkust? Segadust? Paanikat? Mida ütleksite uudishimus vaevlevatele naabritele?

Teadmata põhjusel kaela sadanud kuulsuse koorem vaevaks pead, rõhuks hinge, aga paisutaks ka edevust. Naljast oleks asi üsna kaugel. Või kes teab. Oleneb inimese egost ja fantaasiast.

“Ausamba” esietenduse eel ja vaheajal poseerisid pidurõivais teatrikülastajad rohelisel postamendil. Üksjagu tujuküllaseid fotosid lendas otse sündmuspaigalt internetiavarustesse. Samuti oli R linnakese Targa Maja ees saanud nädala jooksul end tavalise inimese rohkem või vähem kangelaslikus poosis jäädvustada iga kodanik. Exegi monumentum ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles