Keskkonnanõuete vastu eksiti maakonnas 98 korral

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkumised maakondade kaupa.
Rikkumised maakondade kaupa. Foto: Tairo Lutter, kaart

Keskkonna inspektsioon alustas 2015. aastal maakonnas 98 menetlust ja tegi trahve 13 000 euro ulatuses. Kõige rohkem rikuti kalapüügiseadust ning looduskaitseseadust.

Kalapüügiseadust rikuti koguni 29 korral ning jätkuvalt on keskkonnainspektorite mureks selgusetu kuuluvusega kalapüügivahendid, mispuhul kirjutati protokolli lausa 49 korral. Suurim kogus niisuguseid püügiriistu eemaldati püügilt lõhe ja meriforelli püügikeelu ajal. Kalapüügiseaduse rikkumise juhtumeid lahendati möödunud aastal 14 korral. Nende keskkonnakahju küündis 1050 euroni, trahve kirjutati välja aga 2840 euro ulatuses.

Keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroo juhataja Marit Vihlveri sõnul on peamisteks rikkumisteks keeluajal ja keelatud kohas ning ilma loata kalapüük. Väärteomenetlusi alustati ka kutseliste kalurite vastu, kes eksisid esmajoones andmete esitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles