Juhtkiri: Vigased pruudid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Palju räägitud riigi- ehk haldusreform on nagu aastaid tagasi koolidisko, kus tüdrukud seisid häbelikult seina ääres ja poisid käisid neid tantsule palumas.

Mõni tuli kohe jalga keerutama, mõne ees oli lausa saba, mõni aga saatis kutsuja lihtsalt kus see ja teine. Ja mõnega ei tahtnud keegi tantsida. Oli poisse, kes käisid kõik järjest läbi, lootes ükskord ikka löögile pääseda.

Üks variant oli veel – mõni oma nina diskole üldse ei pistnudki.

Praegu on ühinemisega läinud kiireks ja oleme olukorras, kus kõik räägivad kõigiga. Aga siiski-siiski, on ka erandeid.

Haldusreformi kontekstis on kummastav, et just Lääne-Viru maakonnakeskus Rakvere linn on see, kes diskol ei käi – ühinemisteemat pole linnas arutatudki.

Rakvere linnal endal ühinemisega kiiret pole. Kuigi vahest ehk võiks selle ette võtta, sest piirid pitsitavad ja praegusel territooriumil enam kasvuruumi eriti pole. Ent teisalt pole ka keegi Rakveret peole kutsunud ehk siis ühinemisettepanekut teinud. Vastuse andmine küsimusele, kas Rakvere on vigane või lihtsalt uhke pruut, on maitseasi.

Samal ajal teame ajakirjandusest, et näiteks Pärnu linn tahab enda rüppe pea kogu maakonda.

Samas, õnnetu Tamsalu vald kuulub sellesse seltskonda, kes igalt poolt õnne otsib, sest ühinemiskutseid on saadetud kõikidele naabritele nii meie kui ka naabermaakonnas. Aga eks neil Väike-Maarjaga ikka ilmselt kõige paremini näkkab.

Pandivere piirkonna arendamisel on üheskoos nii mõnedki tantsud vihutud, enamasti küll koos Rakke ja Laekverega. Aeg peab näitama, kas neist neljast ka Pandivere vald sünnib. Või ehk isegi viiest ja piire lõhkudes, sest ka Avinurme Ida-Virumaalt on pigem Lääne-Virumaa poole kaldu.

Haljala on aga praeguseks pika ninaga jäetud, ehkki kummardamas on käidud küll ühe, küll teise ees. Nüüd jääb oodata ainult “daamide valikut”, sest senine olukord on vaese küsija lihtsalt ära hirmutanud.

Ka Rägavere vald on saanud mitu korda korvi. Nuta või naera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles