Nädala kaja: Kui seda merd ees ei oleks …

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kirjutades Käsmu sadama ümber keerlevast kirgede tormist, ei peaks piirduma nädalakokkuvõttega, vaid tuleks teha suisa viisaastakukokkuvõte, sest just nii kaua on kaptenite külas sadama pärast vaieldud. Ja võib arvata, et vaieldakse edasi, sest hirmud on tõsised… Nüüd, kui Võsule taas kokku tuldi, kiskus arutelu emotsionaalseks ja kohati ka isiklikuks ning üheks peategelaseks oli karismaatiline muuseumi peremees Aarne Vaik. Ent sadamatüli on ju laiem.

Juba üle viie aasta tagasi hakkas MTÜ Käsmu Majaka Sadam plaanima praeguse meremuuseumi naabrusesse suuremat sadamat. Siis olid ühise asja eest väljas ettevõtjatest naabrid Hääled ja ka Vaik ise. Mingil ajal nende huvid enam ei kattunud ja algas vägikaikavedu. Küla on löödud kahte leeri.

Juba Eesti taasiseseisvumisest alates on Aarne Vaik end jäägitult ja tohutu missiooniga pühendanud oma unikaalsele meremuuseumile: loonud seal mõnusa olustiku intelligentsile, koolitanud lapsi, korraldanud loenguid, kontserte, meelitanud turiste, toonud kuulsust kogu maakonnale…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles