Aafrikas nagu vanaema juures ehk Intelligentsus on kohanemisvõime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrikas nagu vanaema juures ehk Intelligentsus on kohanemisvõime.
Aafrikas nagu vanaema juures ehk Intelligentsus on kohanemisvõime. Foto: 14 X erakogu, Internet, montaaž

Olen tagasi mustvalges maailmas. Aafrikast. Kõigest sealsest tulevad eelkõige meelde värvid, mis annavad elurõõmu ja soojuse. Head, lihtsad inimesed, kel on aega ja omad asjad ajada.

Meenutades Keeniat, naeratan tahtmatult. See tundub nagu lapsepõlvemälestus, kus rohi oli rohelisem ja taevas sinisem. Reaalsuses nii seal ju ongi. Kui keegi tahab teada, kas ma elevante nägin, mis on inimeste tavaline küsimus, siis vastan: ei. Ma ei läinud sinna otsima loomi, vaid hingerahu.

Meil on teatris talvepuhkus ja peale jõulueelset rabelemist tahaks Eestist saada kuhugi kaugele ära. Palusin minagi vaikust, rahu, valgust ja sooja. Sest ma ei planeeri oma reise. Vaatasin, kas õnnestub – ja kõigile minu palvetele vastati positiivselt. Nii olin 26. detsembri hommikul Keenia pealinna Nairobi lennujaamas. Algus on eriti ehedalt meeles, sest nädala või paariga harjub kõigega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles