Põlevkivitööstus tähistab suurt juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmed põlevkivialase oskusteabe esindajad ja arendajad tähistavad tänavu 100 aasta möödumist põlevkivi kaevandamise algusest Eestis, teiste hulgas löövad üritustel kaasa põlevkivi kompetentsikeskus, Eesti Energia, Viru Keemia Grupp ja Kiviõli Keemiatööstus.

Juubeliaasta suursündmuseks on Eesti Energia eestvedamisel 20.–23. septembril toimuv rahvusvaheline sümpoosion “Põlevkivi 100”. 100 aasta möödumisel põlevkivi kaevandamisest peavad osalised oluliseks ka kaevurite päeva traditsiooni jätkamist, mis toimub selgi aastal augusti lõpus.

Ühiselt korraldatakse tänavu ekskursioone kaevandustesse, tootmisettevõtetesse ja põlevkivi kompetentsikeskusesse. TTÜ Virumaa kolledži põlevkivi kompetentsikeskuse novembris korraldatav traditsiooniline konverents on seekord pühendatud juubeliaastale ning sektori põletavatele teemadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles