Siret Kotka peaministrile: julgeolekust rääkides tuleb tähelepanu pöörata ka toidujulgeolekule

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar kergitas Siret Kotka keskerakonna aseesimeheks.
Edgar Savisaar kergitas Siret Kotka keskerakonna aseesimeheks. Foto: Meelis Meilbaum

„Eesti põllumajandus on raskes seisus ja on aeg, et taoline teadmine jõuaks ka meie peaministrile kohale. Taavi Rõivase ja reformierakonna lemmikteemaks on julgeolek ning valitsuse põhirõhk tundubki minevat liitlasjõudude kohalolu promomiseks. Paraku jäetakse aga täielikult tähelepanuta toidujulgeolek ja selle tagamine. Kui Eesti põllumajanduses jätkub tänane madalseis, siis ei ole meil peagi lauale võtta kodumaiseid produkte. See aga on juba tõsine julgeolekurisk,“ rääkis parlamendi maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka.

Juhtimaks probleemile enam tähelepanu, edastas Siret Kotka eile peaminister Taavi Rõivasele sellel teemal kirjaliku küsimuse. Lisaks soovitakse teada saada, kuidas kavatseb Vabariigi Valitsus Eesti põllumajanduse kriisist välja juhtida.

„Eesti riik ei ole olnud ambitsioonikas toetama põllumajandust ning seetõttu ei konkureeri meie põllumehed Euroopa Liidu turul võrdsetel tingimustel teiste põllumeestega. Viimastel aastatel on meie põllumehi tabanud valusalt Venemaale kehtestatud sanktsioonid, kriis piimandussektoris ning muidugi ka seakatk. Ainuüksi katku kahju Eesti majandusele ulatub Eesti Konjunktuuriinstituudi andmetel tänavu 36 miljoni euroni. Eesti isevarustatus sealihaga võib uuringute kohaselt kahaneda käesoleva aasta lõpuks 60-65 protsendile. Lisaks seakasvatusele on raskustes piimatööstus, kalatööstus ja mitmed teised valdkonnad. Tegemist on tõsise probleemiga, millega valitsus peab tegelema asuma. On aeg lõpetada sõjatrummi tagumine ning keskenduda tõelisele julgeolekuohule,“ lõpetas Siret Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles