Kitarrivirtuoos mängib Ladina-Ameerika rütme

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francisco Liberona.
Francisco Liberona. Foto: Erakogu

Neli aastat tagasi Talvejazzil väga sooja vastuvõtu osaliseks saanud noor särav Tšiili kitarrivirtuoos Francisco Liberona tuleb oma üleeestilise tuuriga ka Rakverre Rohuaia lasteaeda.

Juba viieaastaselt kitarri­õpinguid alustanud ja kümme aastat Tšiili parima maestro Ernesto Quezada käe all õppinud Liberona paistab eriliselt silma oma jõulise temperamentse interpretatsiooni ja suurepärase tehnikaga, mis on talle toonud üheksa rahvusvahelise kitarrikonkursi auhinda ja palju edukaid esinemisi. Francisco Liberona repertuaar on väga mitmekülgne, ent tal on eriline huvi rikkaliku ja omanäolise ibero­ameerika muusikalise pärandi vastu. Nii ongi ta kokku kogunud südantsoojendavad rütmid ja meloodiad Brasiiliast, Kuubalt, Tšiilist, Argentinast, Peruust ja Hispaaniast, mille hulgast ei puudu ka mõni publikut üllatav ja väljakutsuv tänapäevane teos.

Kontsert toimub kolmapäeval, 17. veebruaril ja algab kell 19. Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles