Politseimuuseumis talvituv patrullmootorratas on külastajate lemmik

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas
Mootorratas Foto: Toomas Herm

Rakveres talvepuhkusel viibivat patrullmootorratast Kawasaki Z1000SX ABS on novembri lõpust alates Eesti Politseimuuseumis uudistamas käinud ligikaudu 2775 külastajat.

Selle rattaga kaks suve sõitnud motopolitsis töötava Toomas Kivilo sõnul on ta 240kg kaaluva raudratsuga tööülesandeid täites kihutanud ka tippkiirusel – kuni 250-300 km/h.

Mootorratas on varustatud kahe kiirusemõõtja, raadiojaama, GPS seadme, vilkurite, sireenide, kaamera ja  raadioside vahenditega kiivris. Patrullmootorratta ühe hooaja läbisõit on 6000 km – seega on muuseumis oleva rattal rattal praegu turjal 12 000 km.

Toomas Kivilo ise on motopolitseis töötanud 8 aastat ning politsei ridadesse kuulub ta alates 1991. aastast. Ka eraelus mootorrattaga ringisõitma Kiviolo sõnul on motopolitseiniku tööpiirkond Harju maakonnast kuni Ida-Viruni, kuid vahel on vaja kohal olla  ka erinevatel sündmustel üle vabariigi, näiteks spordiüritustel. Motopolitsei töö algab olenevalt ilmastikust ja teeoludest mais ning lõpeb oktoobris, kuid politseiniku treeningud saavad alguse juba aprillis soojenduskoolitusega, kus juht peab treeningrattaga läbima näiteks krossimaastiku.

Võimast hitteeksponaati saab veel vaatamas käia märtsi lõpuni, sest alates aprillist ootab mootorratast taas tõsine töö meie tänavatel ja teedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles