Indeks näitab atraktiivsust

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indeks näitab atraktiivsust.
Indeks näitab atraktiivsust. Foto: tabel

Hiljuti rahandusministeeriumi juhtimisel valminud piirkondliku potentsiaali indeks näitab, millised Eesti linnad ja vallad on kõige atraktiivsemad. Need reastati edetabelisse. Lääne-Virumaalt leiab end kõige kõrgemalt Rakvere linn – Eesti arvestuses 12. koht ja 0,12 protsendipunktiga tõusuteel. Rakvere tulemus oli ootuspärane, kuna linn on tõmbekeskuseks kogu maakonnale ning tänu vilkale kaubandustegevusele meelitab ligi inimesi kaugemaltki.

Teise koha – riiklikus üldarvestuses 33. tulemuse – sai Tapa vald. Vallavanem Alari Kirt on ütles, et tegu on oodatud tulemusega ning peegeldab taristusse ja avalikku ruumi panustatud investeeringute mõjusid. “Eelkõige on see aga meie ettevõtjate hea töö – eraettevõtlus on see, mis valdades elu edasi viib,” kõneles Kirt ning lisas, et kindlasti on valla arengut mõjutanud ka sõjaväe paiknemine Tapal. See toob nii uusi inimesi kui ka töökohti.

Kolmandale kohale tuli Vinni vald. “Saame vallas kõike niimoodi teha, et oleks võimalikult vähe bürokraatiat ja kõik toimiks. Meil on siin kolm kooli, lasteaiad, meil on suurim kergliiklusteede võrk,” loetles vallavanem Toomas Väinaste Vinni häid külgi. Ta nentis, et Lääne-Virumaa valdade – ja laiemalt Eesti – probleemiks on töökohtade ebavõrdne paiknemine. Üks asi on käia tööl Rakveres – see vahemaa pole suur. Kuid inimesed käivad tööl ka Tallinnas ning Soomes, Rootsis, Norras – ja need, kes välismaal elujärge parandavad, viivad tihti kaasa ka perekonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles