Poolt ja vastu: Mõis 150 000 euro eest … Müüdud!

, fraktsiooni Valla Arengu Eest esimees, keskerakonna Tapa osakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Butšenkov kogus Tapa vallas kõige rohkem hääli.
Maksim Butšenkov kogus Tapa vallas kõige rohkem hääli. Foto: Internet

Tapa vallavolikogu arutas 29. jaanuari istungil vallavalitsuse esitatud eelnõu “Vallavara võõrandamiseks ja ostueesõiguse seadmiseks nõusoleku andmine”. Objektiks oli Pruuna mõis, kus praegu asub Lehtse kool. Opositsiooni fraktsioon Valla Arengu Eest toetab plaani leida hoonele kasutus peale kooli ärakolimist, samas ei ole nõus lõpliku otsusega võõrandada vara otsustuskorras ja selle hinna eest, mida pakkus potentsiaalne ostja.

Põhjendamatuks jäi, miks tegi Tapa vallavalitsus ettepaneku müüa Pruuna mõis just nimelt otsustuskorras, aga mitte korraldada enampakkumist, miks ei eelistanud rendisuhet ega hoonestusõiguse seadmist. Alternatiivsete lahenduste analüüs puudus täielikult. Müügihinnaks kujunes OÜ Indsalu (potentsiaalne ostja) ettepanekul 150 000 eurot. Mingit hindamisakti ei tehtud, see oli ostja esindaja sõnul turusituatsioonile vastav hind.

Saime vaid teada, et vallavalitsus põhjendas tehingut mõistega “avalik huvi”, aga selle mõiste tõlgendamine on kummaline. Et kui vallavara valitsemise korra § 34 lg 1 p 5 sätestab: “Vallavara võõrandamine otsustuskorras võib toimuda 5) muudel juhtudel, lähtudes avalikest huvidest” ning et ajalooline hoone on vaja kohe kasutusse võtta, vältimaks selle lagunemist, ning inimestele on hooldekodu vaja, siis on võimalik pidada kinnistu võõrandamist OÜ Indsalule (pakkumise esitanud isik) kohe avalikes huvides olevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles