Maavanema külalised valitakse arutledes

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettepanekuid selle kohta, keda maavanema vastuvõtule kutsuda, teeb peo peremees ka ise.
Ettepanekuid selle kohta, keda maavanema vastuvõtule kutsuda, teeb peo peremees ka ise. Foto: Marianne Loorents

200 kutsutut, kes riigi sünnipäeva eelõhtul maavanemaga kätlevad, valiti välja maavanema ja ta meeskonna arutelude käigus.

Lisaks sellele, et maavanem arvestab valdkonnajuhtide ettepanekuid, teeb ta avalike suhete peaspetsialisti Kristel Kitsingu sõnul laia silmaringi ja visiooniga inimesena ka ise aktiivselt ettepanekuid. Kui presidendi institutsiooni puhul võib ka tema proua kutsuda riigi aastapäeva vastuvõtule enda valikul kuni kümme inimest, siis maakonna esimese proua puhul see ei kehti. “Minule teadaolevalt seda võimalust ei ole rakendatud,” ütles peaspetsialist.

Kui president peab kutsutavate valikul järgima protokolli, siis maakonnas jäikasid reegleid ei ole. “Hea toon on kutsuda omavalitsuste juhid, endised maavanemad ja seda on ka tehtud,” lausus Kitsing. Külalistest rääkides märkis ta, et nagu presidendi vastuvõtule, nii on ka maavanema korraldatud tähistamisele kutsutud väärikad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles