Maakonna esimene digikino sai vinge avapaugu

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eile avati Lääne-Virumaa esimene digikino, kus on kõikide digitaliseeritud filmide kõrval võimalik nautida ka kolmedimensioonilisi linateoseid.

Teiste seas olid uue kino avamisele tulnud maavanem Marko Torm, kultuuriminister Indrek Saar ja tunnustatud filmioperaator Rein Kotov. Viimane ütles oma kõnes, et operaatorina on tal hea meel, kui teab, et tema filmid jõuavad vaataja ette nii kõrges kvaliteedis, kui seda võimaldab Tapa digikino.

Arvo Silla, Tapa kultuurikoja haldusjuht, kes on selles majas kino juba 1993. aastast vedanud, oli uue tehnika üle väga uhke. “Võime näidata kõiki neid filme, mida näitavad Tallinna või maailma kinod,” ütles Arvo Silla. See tähendab, et kui reedel kell 18 on filmi esilinastus Tallinnas Coca-Cola Plazas, siis võib sama filmi täpselt samal ajal (kuid mitte varem) näidata ka Tapa kultuurikojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles