Lagunevad majad on ohuks lastele

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunevad majad on ohuks.
Lagunevad majad on ohuks. Foto: Marianne loorents, Internet, montaaž Toomas Erapart

Hiljuti viis riigikontroll läbi auditi, mille abil selgitati, kas kohalikud omavalitsused teevad kõik endast oleneva, et nende territooriumil kasutuseta seisvad hooned ei ohustaks inimesi. Päästekeskuse andmetel on Lääne-Virumaal veel palju teha.

Auditi käigus uuriti, kas omavalitsused on ohtlikest ehitistest teadlikud ning kas nad on nõudnud hoonete omanikelt ohu kõrvaldamist. Lääne-Virumaal kontrolliti Rakvere linna ja Tapa valda, kummaski võeti vaatluse alla viis ohtlikku hoonet, kus leiti puudusi, mille kõrvaldamisega omavalitsused juba tegelevad.

Ida päästekeskuse andmetel, kes tegeleb kasutusest väljalangenud ehitiste jälgimise ja kaardistamisega, on maakonnas 71 tühja hoonet, mis ohutusnõuetele ei vasta ja millega tuleks kohe tegeleda. Sealjuures on tegu nii riigi- kui ka erakätes olevate majadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles