Ralliõnnetuses lähedased kaotanu otsusega ei lepi

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju rallil väliskurvist välja sõitnud auto maandus raja ääres turvalindi taga seisnud pealtvaatajate sekka.
Harju rallil väliskurvist välja sõitnud auto maandus raja ääres turvalindi taga seisnud pealtvaatajate sekka. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Harju rallil tütre ja väimehe kaotanud Rustam Alak leiab, et kaheksa kuud kestnud uurimise tulemusena jõuti mõistetamatu otsuseni.

“Ma ei lepi sellega. Järgmine instants on riigiprokuratuur, et menetlus taasavada, sest ma ei nõustu tulemusega,” ütles Alak, kes möödunud laupäeval sai ringkonnaprokuratuurist meili koos kriminaalmenetluse lõpetamise määrusega. Prokuratuur leidis, et möödunud aasta mais Harju rallil toimunud avarii, milles hukkus kolm rakverlast – üks neist Alaku tütar ja teine väimees –, oli õnnetusjuhtum.

Mehe sõnul on kõige kummalisem, et lõpuks jõutigi tulemuseni: ralli korraldaja ega sportlased ohutusnõudeid ei eiranud, seda tegid hoopis pealtvaatajad, kes seisid turvalindi taga ehk turvaliseks peetud tsoonis ja oleksid pidanud ise aimama, et auto võib rajalt välja sõita. “Kolm inimest on siit elust läinud ja nad oleksid pidanud aimama, et auto võib rajalt välja sõita ...,” ei mahu Rustam Alaku pähe, kuidas sellise tulemuseni võib üldse jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles