Endla teater jutustab “Kahe lugu”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kahe loo” peaosades on Guido Kangur ja Karin Tammaru.
“Kahe loo” peaosades on Guido Kangur ja Karin Tammaru. Foto: Erakogu

Rakvere teatri suurde saali jõuab 29. veebruaril Endla teatri poeetiline tragikomöödia “Kahe lugu”. Lavastaja Madis Kalmeti sõnul on see lugu õppimisest ja õpetamisest nii koolis, elus kui ka tundemaailmas – kui kedagi armastad, siis võtad ka vastutuse.

Praegu vabakutselisena tegutsev Kalmet töötas aastatel 2002–2010 Endla teatris näitleja ja lavastajana ning tuli kunagise koduteatri kutsel taas Pärnusse südamelähedase materjaliga. Eesti Teatriliidult 2014. aastal parima lavastaja auhinna pälvinud Madis Kalmetile meeldib eelkõige psühholoogiline, näitlejakeskne teater. Ka seekordse näidendi juures inspireeris teda soe ja inimlik, ühtaegu naljakas ja kurb armastuslugu.

Lisaks inimestevahelistele suhetele on loos oluline sotsiaalne tasand: peategelase käitumisraskustega poja kaudu tõstatuvad kooli, õpetamise, kasvatamise, noorte moraali ja eetika probleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles