Kodumaine komöödia jõuab peagi Teatrikinno

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikokkutulek» esilinastus 17. veebruaril Coca Cola Plazas
Klassikokkutulek» esilinastus 17. veebruaril Coca Cola Plazas Foto: Viktor Burkivski

Ohtralt naljakaid dialooge ja pisarateni naerma ajavaid olukordi pakkuv “Klassikokkutulek” on komöödia, mida eesti kino on juba tükk aega oodanud.

Kooli lõpetamisest on möödas 25 aastat ja kolm klassivenda asutavad end vastumeelselt kokkutulekule. Mart (Mait Malmsten), Toomas (Genka) ja Andres (Ago Anderson) on üsna tavalised tublid ja toredad mehepojad, kel elus kõik pealtnäha okei, aga ometi on eredaimad unistused jäänud saavutamata või vajunud kaugele unustuse hõlma.

Raju ja samas südamliku komöödia algstsenaarium pärineb Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal üliedukalt kinod rahvaga täitis. Täpselt samasugune publikumenu saatis ka soomlaste versiooni. Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi praegu üks premeeritumaid stsenariste, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo sädeleva huumoriga kohalikku konteksti tõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles