Hollandlasest juustumeister käivitab Arkna mõisakompleksis meiereid

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pascal Smits usub, et mõisa piimakarja piimast valmivatest juustudest vallutab eestlaste südamed just köömnejuust.
Pascal Smits usub, et mõisa piimakarja piimast valmivatest juustudest vallutab eestlaste südamed just köömnejuust. Foto: Meelis Meilbaum

Hollandist Arknale kolinud Pascal Smitsi eestvedamisel puhutakse vanale meiereile sisse uut elu, et juba kuu aja pärast esimene partii käsitööjuustu valmistada.

Praegu käib meiereisse seadmete paigaldamine. Hollandist ostetud sisseseade võimaldab 1000 liitrist piimast valmistada 100 kilogrammi Gouda-tüüpi juustu.

Just Gouda-tüüpi käsitööjuust on see, mida Arkna mõis tootma soovib hakata. Juustumeister Pascal Smitsi juhtimisel asutakse meierei tööle saades katsetama nii ürtide, pähklite, metsaseente kui ka köömnetega juustu tootmist. Plaanis on turule tulla kümne juustusordiga. Samuti hakkab meiereist tulema pudeldatud piim, hapukoor, jogurt, laktoosivaba jogurt, mis on Eesti ja Soomes väga populaarne, jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles