Suurte sõidukite kontroll muutis politseinikud murelikuks (1)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Politsei- ja piirivalveamet kontrollis Virumaa teedel liikunud ühissõidukeid ja raskeveokeid ning avastas koos operatsiooni kaasatud Läti kolleegidega 96 rikkumist.

Kundas, Rakveres, Tallinna-Narva maanteel, Iisakus ja Narva bussijaamas kontrolliti enam kui 200 sõidukit.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul teeb avanenud vaatepilt murelikuks, sest peaaegu iga teise kontrollitud sõiduki või selle juhiga oli probleeme.

“Kuna busside osalusel on viimasel ajal toimunud mitu rasket liiklusõnnetust ja neis on vigastada saanud kümned inimesed, korraldasime tavalisest põhjalikuma kontrolli, mille peamine eesmärk oli üle vaadata busside ja veoautode tehniline seisukord ning kontrollida, kas juhid peavad kinni töö- ja puhkeaja reeglitest. Samuti vaadati, kas reisijad on turvavööde olemasolul need ka kinnitanud. Politseinike sõnul kasutas enamik reisijatest turvavööd ning suur osa neist teadis, et selle kinnitamine on kohustuslik,“ ütles Kullamäe.

Raskeveokite kontrollimisel avastati 71 rikkumist ehk peaaegu igal teisel peatatud veoautol oli mõni puudus või oli selle juht seadusest üle astunud. Iga kümnes kontrollitud veoauto oli ülekaalus ning 29 juhti rikkusid töö- ja puhkeaja tingimusi. Politseinikud tabasid ka kaks joobes juhti.

“Kontrollimisel selgus, et märkimisväärne osa sõidukitest ei vasta tehnonõutele,” märkis Kullamäe. “Saatsime erakorralisele ülevaatusele 27 raskeveokit, neli ühissõidukit, kolm sõiduautot ja ühe traktori.”

Üle vaadati ka 24 ühissõidukit, millest 17 olid taksod. Nende kontrollimisel ei avastatud turvavarustuse kasutamatajätmise juhtumeid, kuid neli juhti ei pidanud kinni töö- ja puhkeaja nõuetest.

Operatsiooni oli kaasatud seitse Läti politseinikku. “Meie soov on, et Baltimaades oleks sõidukite kontrollimise protseduur ühetaoline ja ühtlustatud,” selgitas Kullamäe.

“Ida- ja Lääne-Virumaal korraldatud reid andis Eesti ja Läti politseinikele võimaluse lihvida omavahelist koostööd ning vahetada kogemusi, kuidas sõidukeid efektiivsemalt kontrollida.“

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles