Mida ütles president Üllar Saaremäele?

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe vahetab töökohta. Fotol koos tütre Marii Ingriiniga.
Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe vahetab töökohta. Fotol koos tütre Marii Ingriiniga. Foto: Erlend Štaub

Need, kes jälgisid presidendi vastuvõtu kätlemistseremooniat, märkasid, et president rääkis Üllar Saaremäega üsna pikalt. Sellelt, kas jutulõng veeres teatri või pungi teemal, ei tahtnud Saaremäe saladusloori kergitada.

“Vahetasime austusavaldusi. Rääkisime paari sõnaga hetke kultuuripoliitikast. Otseselt pungist juttu ei olnud,” ütles Saaremäe, kes sedakorda astus presidendi ja tema proua ette koos tütar Marii Ingriiniga.

“Selles vanuses on uhke, kui Eesti esinduspeo näeb ka seestpoolt ära,” lausus Saaremäe, kelle sõnul hüppas tütar uudist kuuldes rõõmust püsti.

Presidendilt eelmisel aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgi rinda saanud lavastaja ja teatri peanäitejuht Saaremäe oli ise presidendi vastuvõtul kolmandat, kätlemistseremoonial teist korda. “Esimene kord, 2009. aastal olin kontserdi lavastaja, siis kulus ettevalmistustele aega nii pikalt, et ei jõudnudki.”

Selle aasta kontserdi kohta ütles Saaremäe, et see oli huvitav. “Selge sõnumiga ja muusikaliselt tugev. Mis siin rääkida, vaadakem, kes selle idee taga olid. Ja muidugi soleeris Virumaa piiga,” oli Saaremäe hääles uhkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles