Viru vallamehed ja kaks daami kunsti kütkes

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumine iseendaga: Aivar Aruja, Erich Petrovits, Peep Vassiljev ja Leo Aadel elusuuruses ... ja kunstnike loodud portreedel.
Kohtumine iseendaga: Aivar Aruja, Erich Petrovits, Peep Vassiljev ja Leo Aadel elusuuruses ... ja kunstnike loodud portreedel. Foto: 9 X Meelis Meilbaum, montaaž

Kunstisaali astuja tardub soolasambaks: nii palju tuntud mehi vaatab tema poole pastellidelt, akvarellidelt, akrüül- ja õlimaalidelt. Rakvere Galerii on vallutanud vallavanemad.

Portreenäitus “Meie, virulased!”, millega Rakvere Galerii tähistab Eesti vabariigi sünnipäeva juba üheksandat korda, jahmatas isegi kogenud galeriimehi Riho Hütti ja Raivo Riimi. Kuigi näituseks valmistudes kutsusid nad kunstnikele poseerima vallavanemaid, ei kujutanud nad sellegipoolest ette, et väljapanek kujuneb nii mehiseks.

Näitusel, mis esitleb 33 tööd 15 kunstnikult, on vallajuhtide kõrval leidnud jäädvustamist teisigi toredaid Virumaa mehi. Koguni Kadrina kits ja Oandu oinas on pildil. Kaks teost jätavad pildiotsad mõtlemiseks lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles