Kaubanduskeskustes on tuleohutusnõuded täidetud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ida-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo inspektorid kontrollisid 7.-20. detsembrini Virumaal 56 kaubanduskeskust, enamikus neist tuleohutusnõuete rikkumisi ei tuvastatud.


Reidide käigus kontrolliti peamiselt juurdepääsu päästevahenditele ning evakuatsiooniteede ja -pääsude kasutatavust võimaliku õnnetuse korral.

Lääne-Virumaal kontrolliti nimetatud ajavahemikul 18 kaubanduskeskust, millest seitsmes tuvastati pisemaid rikkumisi. Inspektorite suuliste hoiatuste peale kõrvaldasid töötajad need puudused koheselt.

Ida-Virumaal kontrolliti 38 kaubanduskeskust, millest rikkumisi esines üheteistkümnes ning nendega seoses alustati 12 väärteomenetlust.

Väärteomenetlused algatati kuues Narva, kolmes Kohtla-Järve ja kahes Sillamäe kaubanduskeskuses.

Peamiste puudustena nimetas tuleohutusbüroo juhataja Carmen Kond evakuatsiooniteede tõkestamise kaubaga ja evakuatsioonipääsude lukustamise.

Samuti ei saanud mõnel pool uksi avada lume tõttu, mis tähendab, et inimestel ei ole sealt võimalik tulekahju või muu õnnetuse korral ohutult väljuda. Ühes kaubanduskeskuses puudusid tulekustutid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles