Ajateenijad tulid Tapale nüüd ka jaanuaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsõduritel on esimestel päevadel uudistamist küllaga.
Noorsõduritel on esimestel päevadel uudistamist küllaga. Foto: Marina Loštšina

Kui varem on Tapal asuvad väeosad uusi ajateenijaid vastu võtnud vaid suvel ja sügisel, siis alates sellest aastast asuvad noormehed teenistusse ka jaanuarikuus.

Esmaspäeval vormi selga pannud 39 noormehest saavad ligi poole aasta pärast drillseersandid ehk kaadrikaitseväelastest rühmaülemate tähtsad ja asendamatud abilised.


Rühmaülema nooremleitnant Karmo Saare tõdemusel aitavad jaanuarist ajateenistusse asunud noormehed väljaõpet tõhustada ning ühtlasi kergendada kaadrikaitseväelaste tööd.


Nõrk füüsiline vorm


Pärast väeossa saabumist ning varustuse kättesaamist pidid ajateenijad sooritama kaitseväe füüsilise testi, mis koosnes kätekõverdustest, kõhulihaseharjutustest ning 3,2 kilomeetri jooksust.

Rahuldava tulemuse said ainult kaks uut sõdurit, teised põrusid läbi.

Leitnant Saare hinnangul võis testi tulemusi pisut mõjutada esimese teenistuspäevaga paratamatult kaasnev stress, kuid samas on kohe alguses saadud resultaadid kõige objektiivsemad. “Kui on tegemist maapoistega, kes tulevad näiteks Virumaalt ja Põlvamaalt, siis on suurem võimalus, et nad on füüsiliselt tugevamad ja positiivseid sooritusi on tublisti rohkem,” ütles ta ja täpsustas, et esmaspäeval asusid teenistusse põhiliselt Tallinnast pärit linnapoisid. “Suurema osa ajast on nad endi sõnul arvuti taga istunud, nüüd on tulemus käes,” lisas ta.


Suured ootused

Tapa väeosade rühmaülematel on tulevaste seersantidega seotud suured ootused – sest just need noormehed aitavad sisustada suvel ja sügisel teenima tulevate ajateenijate vaba aega ning kindlustada põhioskuste omandamist.


“Kunagi ei ole nii, et poisid saabuvad siia ja ongi kohe sõdurid valmis. Ma ei ütle, et esmapilgul on tegemist kõige paremate sõduritega, aga ei ütle ka, et nad kõige kehvemad oleks. Harjutades ja treenides saavad neist mõne aja pärast kindlasti väga head seersandid,” oli rühmaülem veendunud ja kinnitas, et tema teeb kõik endast oleneva, et järgmisel füüsilisel testil näitaks kogu tema rühma liikmed suurepäraseid tulemusi.

Ajateenijad

• Esmaspäeval teenistusse asunud noormeeste ajateenistus kestab 11 kuud.
• Kirde kaitseringkonnas on 1057 ajateenijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles