Lembit Keerus nimetati valla aukodanikuks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Viikberg ja Lembit Keerus vestlevad uhketest maalingutest.
Liina Viikberg ja Lembit Keerus vestlevad uhketest maalingutest. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja vallavolikogu nimetas kauaaegse Kiltsi põhikooli direktori, Krusensterni-nimelise MTÜ juhatuse esimehe Lembit Keeruse valla aukodanikuks.



“Lembit Keeruse pikki aastaid kestnud missioonitundest kantud tegevus - teha alati rohkem kui oodatakse ja määratult enam kui makstakse - peaks olema paljudele eeskujuks,” on kirjas kandidaadi esitaja, volikogu liikme Ene Preemi ettepanekus volikogule.

Lembit Keerus asus Kiltsi kooli tööle 1973. aastal, koolijuhina oli ta ametis ligi 35 aastat. Aastaid on ta võidelnud mõisakoolide püsimajäämise nimel, ta on üks Virumaa ja hiljem ka Eesti mõisakoolide ühenduse loomise initsiaatoreid.

Kiltsi lossis elanud Krusensternide ja nende teadustöödega seonduv on aastaid olnud tema südameasjaks.
Tema juhtimisel on Krusensterni-nimeline MTÜ tegelenud Krusensterni mälestuse jäädvustamisega, tema järeltulijatega sidemete otsimisega ning Kiltsi lossi kui ajaloo- ja arhitektuurimälestise restaureerimise ja tutvustamisega.

Aukodanikku tunnustatakse vabariigi aastapäevale pühendatud pidulikul kontsertaktu­sel 25. veebruaril Väike-Maarja rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles