Kirde kaitseringkond liigub paraadile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased liiguvad paraadile.
Kaitseväelased liiguvad paraadile. Foto: Marina Loštšina

Täna kell 13 alustasid teekonda Tallinnasse Kirde kaitseringkonna suurtükiväe- ning õhutõrjepataljoni kaitseväelased. Suurtükiväepataljon on paraadil 122-mm ja 155-mm haubitsate patareidega ning õhutõrjepataljon 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketisüsteemi Mistral patareiga.

Kui suurem osa paraadil esindatud üksustest liigub jalgsi, siis suurtükiväelaste ning õhutõrjujate jaoks on tegemist motoriseeritud paraadmarsiga, mis nõuab autode roolis olevatelt ajateenijatelt erilist ning laitmatut täpsust joondumise ja sõidukiiruse valikul.

"Need, kes keeravad ringi sees peavad tegema seda väiksema kiirusega kui need, kes sõidavad ringi väliservas. Ja seda olukorras, kus autojuhid ei saa omavahel suhelda," selgitas suurtükiväepataljoni ülem kapten Vahur
Kütt.

"Peamine ettevalmistus paraadiks seisnes autode töökorras hoidmisel, külmakraadid mängivad masinate puhul väga suurt rolli," rääkis õhutõrjepataljoni staabiülem major Harles Kosk.

Kaitsevägi tähistab Eesti Vabariigi 93. aastapäeva ajaliselt lühendatud paraadiga.

Paraadi algus on kell 11 ning üksused rivistuvad Vabaduse väljakule 10.40.

Külma ilma tõttu jätab kaitseväe juhataja ära paraadüksuste ülevaatuse ning president tervitab paraadväljakul kõiki üksusi korraga, mitte ei tervita lippu ja paraadüksust eraldi, nagu see on olnud tavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles